För drygt ett år sedan träffades vi på en mat- och vinresa i Italien där det som man brukar säga “bara sa klick”. Resten är historia. Vår ömsesidiga passion för mat och dryck och vår förkärlek till att inspirera och upplysa har lett oss till ät&drick! Namnet kom till efter en tids spånande en kväll över en charkbricka och några glas vin och kändes då som nu helt rätt. Det är vår uppmaning till att leva livet tillsammans med mat och dryck i alla dess former. Möten mellan människor blir oftast mer glädjefyllda och avslappnade i sällskap med god mat och dryck samt skapar bra stämning och naturliga samtalsämnen. Kort och gott; njut, ät&drick!
Jenny Asplund
Kommunikatör och sommelier med rötterna i Västerås. Bytte Sverige mot Paris för studier samt marknadsföringsjobb och i romantikens huvudstad föddes vinintresset. Sedan länge bosatt i Stockholm där jag tidigt halkade in i dryckesbranschen, något jag tackar min lyckliga stjärna för. Förkärleken till vin, språk och att skriva har nu lett mig hit.
”Varken mat eller vin ska vara snobbigt utan tillgängligt för alla oavsett tycke och smak. Inspireras gärna av andra men fokusera på det du själv tycker är gott, det brukar bli bäst så.”
Caroline Hofberg
Kostekonomen som längtade efter kreativitet och sadlade om till matskribent. Ett varierat yrkesliv som även resulterat i 17 kokböcker och matbloggen ”Caroline i köket”. Liksom Jenny uppvuxen i gurkstan och en sann frankofil efter 15 år i södra Frankrike. Även mitt vinintresse väcktes i ostens och baguettens förlovade land vilket ledde till en sommelierexamen.
”Ett liv med mig innebär ett liv som handlar om mat och dryck – dygnet runt. Tänk vilken lycka att få jobba med det man tycker bäst om!”