Ingredienser

ca 400 g Paccheri (pastarör)
ca 2 dl finriven parmesanost till gratinering
spritspåse för att fylla pastan
Tomatsås:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 krm chiliflakes
2 burkar krossad tomat à 400 g
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk oregano
1 msk balsamvinäger
1 msk honung
salt
Ricottakräm:
ca 130 g färsk babyspenat
olivolja
500 g ricotta
2 rivna vitlöksklyftor
1 krm muskot
2 äggulor
2 dl finriven parmesanost
salt & nymald peppar
Bechamelsås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
6 dl mjölk, 3%
salt & nymald peppar
Vill du bjuda på en pastagratäng som har det där lilla extra är Pasta honeycomb garanterat något för dig. Det här är en vegovariant med klassisk spenat– och ricottafyllning. Här...

Instruktioner

1.Tomatsås: Hacka lök och vitlök och mjukstek i olivolja. Rör i tomatpuré och chiliflakes.
2.Tillsätt tomater, buljong och oregano. Koka under lock cirka 30 minuter. Smaka av med vinäger, honung och salt.
3.Ricottakräm: Fräs spenaten i olivolja så den precis sjunker ihop. Låt kallna och finhacka. Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Lägg ostkrämen i en spritspåse.
4.Bechamelsås: Smält smöret, rör i mjölet och tillsätt mjölken. Koka under omrörning cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5.Själva gratängen: Sätt ugnen på 200 grader. Pensla kanten på en större form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter, med olivolja. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten och vik upp resten av pappret runt formens utsida.
6.Häll tomatsåsen i formen. Ställ ner pastarören. Spritsa ricottakräm i pastarören. Häll på bechamelsåsen och strö över parmesanost.
7.Gratinera i mitten av ugnen tills pastan är mjuk och gratängen har fin färg, cirka 40 minuter. Låt gratängen vila en liten stund innan formen öppnas.

Vill du bjuda på en pastagratäng som har det där lilla extra är Pasta honeycomb garanterat något för dig. Det här är en vegovariant med klassisk spenat– och ricottafyllning. Här passar de större pastarören Paccheri utmärkt eftersom de är lätta att fylla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.