Den här goda vegetariska auberginegratängen passar utmärkt att servera som antipasto tillsammans med italienska charkuterier och annan plockmat. Men den är ocks. god som huvudrätt, gärna tillsammans med en sallad gjord på rucola, rostade pinjenötter och hyvlad parmesanost.
ca 1 kg aubergine | |
salt | |
2 stora ägg | |
vetemjöl | |
olivolja | |
1 gul lök | |
3 vitlöksklyftor | |
1 krm chiliflakes | |
2 burkar krossade tomater à 400 g | |
nymald peppar | |
3 mozzarellaostar | |
4 dl riven parmesanost |
Den här goda vegetariska auberginegratängen passar utmärkt att servera som antipasto tillsammans med italienska charkuterier och annan plockmat. Men den är ocks. god som huvudrätt, gärna tillsammans med en sallad...
1. | Skär auberginen i tunna skivor på längden. Lägg dem på en skärbräda och strö över lite salt. Låt dra cirka 45 minuter. Torka av aubergineskivorna. |
2. | Vispa upp äggen lätt i en djup tallrik. Vänd aubergineskivorna, först i ägget och därefter i mjölet. |
3. | Stek auberginen på båda sidor i rikligt med olivolja. Låt rinna av på hushållspapper. |
4. | Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken sakta i olivolja utan att den tar färg. Låt vitlök och chili fräsa med en stund på slutet. |
5. | Tillsätt tomaterna. Koka såsen sakta under lock cirka 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. |
6. | Dela mozzarellan i mindre bitar. |
7. | Sätt ugnen på 225 grader. Varva aubergine, tomatsås, mozzarella och parmesanost i en smord ugnsfast form eller använd portionsformar. Avsluta med ett lager aubergine, tomatsås och parmesanost. |
8. | Gratinera i mitten av ugnen cirka 25 minuter. |
Leave a Reply